Duels: verschil tussen versies
Regel 33: | Regel 33: | ||
= Speler versus Speler duel = | = Speler versus Speler duel = | ||
Elk duel heeft een vaste "kostprijs" met betrekking tot je actiepunten maar er speelt hier ook een andere factor nog reeds in mee en dat is de duelmotivatie. Deze werkt op dezelfde wijze als de arbeidsmotivatie. Hoe lager de motivatie hoe minder ervaringspunten dat je kan behalen bij en duel. Elk duel kost zoals eerder gezegd ook een vaste waarde aan actiepunten, voor een speler versus speler duel is dit | Elk duel heeft een vaste "kostprijs" met betrekking tot je actiepunten maar er speelt hier ook een andere factor nog reeds in mee en dat is de duelmotivatie. Deze werkt op dezelfde wijze als de arbeidsmotivatie. Hoe lager de motivatie hoe minder ervaringspunten dat je kan behalen bij en duel. Elk duel kost zoals eerder gezegd ook een vaste waarde aan actiepunten, voor een speler versus speler duel is dit 12 actiepunten. Daarbij komt dan ook nog eens een vermindering van 3% bij je duelmotivatie. Per dag komt er dan weer wel 10% motivatie bij. | ||
= Afloop van een duel = | = Afloop van een duel = |
Versie van 29 sep 2010 17:46
Duels
Het Wilde Westen is er beroemd en berucht voor geworden, de "shoot outs" of zoals het in The West de naam "Duels" heeft meegekregen. Zo zijn er een aantal zeer beroemde waaronder: "Gunfight at the O.K Corral" of "Jesse James Northfield Bank Robbery". Veelal "Outlaws" versus "Ordehandhavers". In The West is het systeem iets anders geregeld, hier handelt deze sectie dan ook over, de voorwaarden van een duel, de beloning, de voor en nadelen van een gevecht.
Duelsoorten
- Speler versus Speler duel
- NPC duels
Duelvoorwaarden
Voor elk duel moet men aan volgende voorwaarden voldoen:
- De verdediger moet lid van een stad zijn
- De uitdager moet lid van een stad zijn en deze heeft een Doodgraver nodig.
- De aanvaller moet naar de plaats waar de verdediger zich bevindt reizen.
- De aanvaller heeft op zijn minst 12 actiepunten nodig.
- Beide spelers moeten uit het duel ervaringspunten kunnen krijgen. Dit wordt door het duel level bepaald.
- De verdediger mag in het afgelopen uur niet al een duel achter de rug hebben van dezelfde aanvaller.
- De verdediger mag de afgelopen 48 uur niet bewusteloos geweest zijn.
- De aanvaller mag de afgelopen 48 uur niet bewusteloos geweest zijn.
- De verdediger mag op dat moment niet in het hotel/fort slapen.
- De verdediger moet op dat moment niet meedoen aan een fortgevecht, als de verdediger enkel is aangemeld, en niet meer bij het fort staat kan er wel geduelleerd worden.
Speler versus Speler duel
Elk duel heeft een vaste "kostprijs" met betrekking tot je actiepunten maar er speelt hier ook een andere factor nog reeds in mee en dat is de duelmotivatie. Deze werkt op dezelfde wijze als de arbeidsmotivatie. Hoe lager de motivatie hoe minder ervaringspunten dat je kan behalen bij en duel. Elk duel kost zoals eerder gezegd ook een vaste waarde aan actiepunten, voor een speler versus speler duel is dit 12 actiepunten. Daarbij komt dan ook nog eens een vermindering van 3% bij je duelmotivatie. Per dag komt er dan weer wel 10% motivatie bij.
Afloop van een duel
Duelvaardigheden
Reeds onder arbeiden is dit aangehaald daarom gaan we dit dan ook nog eens herhalen, alles hangt namelijk goed samen in The West. Hieronder dan ook nog eens het lijstje.
Ook voor duels gelden een aantal vaardigheden. Hieronder staan alle duelvaardigheden en welke functie ze hebben.
* Mikken: dit is een van de belangrijkste duelvaardigheden. Hiermee verhoog je de kans dat je je tegenstander in een duel raakt. | |
* Uitwijken: hoe hoger deze vaardigheid, hoe hoger de kans dat je wordt gemist in een duel. | |
* Slagkracht: als je een slagwapen hebt, verhoogt deze vaardigheid de schade van je wapen indien je je tegenstander raakt. | |
* Schieten: als je een vuurwapen hebt, verhoogt deze vaardigheid de schade van je wapen indien je je tegenstander raakt. | |
* Reflex: deze vaardigheid zorgt ervoor dat je tegenstander minder schade op je hit indien hij/zij een vuurwapen heeft. Heeft je tegenstander een slagwapen dan telt deze vaardigheid maar voor de helft mee. | |
* Weerstand: deze vaardigheid zorgt ervoor dat je tegenstander minder schade op je hit indien hij/zij een slagwapen heeft. Heeft je tegenstander een vuurwapen dan telt deze vaardigheid maar voor de helft mee. | |
* Tactiek: als iemand jou aanvalt en je tactiek hoger is dan het imago van de aanvaller, wordt het mikken van hem/haar verlaagd. | |
* Imago: als jij de aanvaller bent en je imago hoger is dan de tactiek van je tegenstander, wordt het mikken van hem/haar verlaagd. | |
* Levenspunten: hiermee wordt het maximaal aantal levenspunten van je karakter verhoogd. Als deze op zijn val je flauw en verlies je het duel. Een aantal punten op deze vaardigheid zetten kan handig zijn, maar als je er te veel aan besteedt zullen je duel prestaties ook achteruit gaan. |
Trefzones
Door trefferzones kan je de schade verder beïnvloeden. Je kan voor jezelf je dueltactiek kiezen. Dit gebeurt via de menufunctie 'Duel'.
Hier kan je vastleggen op welk lichaamsdeel je schiet. Afhankelijk waar je raakt veroorzaak je een verschillende schade. Als je de schouders raakt wordt de schade met 15% verhoogd, als je het hoofd raakt wordt de schade met 50% verhoogd. Als je de armen raakt verandert de schade niet. Dit gebeurt door op één van de blauwe bolletjes in het duelscherm te klikken. Zoals op het plaatje hiernaast zie je dat er dan een rood kruisje in dit bolletje staat, op die plaats zal je karakter dan ook trachten de tegenstander te treffen.
Je kan ook kiezen in welke richting je probeert uit te wijken. Als je met het lichaamsdeel waarop de tegenstander schiet uitwijkt dan verhoogt zich de waarde voor de vaardigheid 'Uitwijken'. Deze zones kan je ook zelf instellen in het duelmenu. Dit doe je door op je eigen karakter te klikken (met behulp van de rode bolletjes). Zodra ze groens worden op die manier wijk je uit zoals te zien is op het plaatje links.
- Je kan wegduiken en zo je hoofd en beide schouders beschermen.
- Je kan links uitwijken en zo je rechter arm, je rechter schouder en je hoofd beschermen.
- Je kan naar rechts uitwijken en zo je linker arm, je linker schouder en je hoofd beschermen.
- Je kan ook mikken waardoor je in de volgende schietronde de dubbele trefferwaarde krijgt.
Een duel duurt acht rondes echter kan je maar vier instellingen doen. Daarom zijn de toepassingen die je in de eerste ronde van het duel ingesteld hebt ook van toepassing op de vijfde ronde, van de tweede op die van de zesde ronde, van de derde ronde op die van de zevende ronde en die van de vierde ronde op die van de achtste ronde.
Duelbeloning
Na tien minuten is het duel afgelopen hiervan krijg je dan ook een bericht waar in je de afloop van het duel kan zien. Je kan het op twee manieren opvragen via de flashweergave of via de HTML weergave.
Na afloop van het duel krijg je ook te zien hoeveel ervaringspunten en geld je van de verliezer krijgt.
Hiervoor worden een aantal wiskundige formules in acht genomen om dit te berekenen. Voor het geld bedrag is het makkelijk je krijgt een derde van de verliezer zijn contant geld (dus niet het geld dat op de bank staat).
Voor de ervaring is het een moeilijkere rekensom maar toch valt deze nog mee. Ervaringspunten = ( 7 x het duellevel van de verliezer ) - ( 5 x het duellevel van de winnaar ) + 5
Hierbij nemen we een voorbeeld om het beter duidelijk te maken. Hiervoor gebruiken we de screenshots van de verschillende duelweergaven.
Speler A (dark verders) heeft duellevel 113
Speler B (roygang) heeft duellevel 120
Speler B valt Speler A aan en wint het duel, dus krijg je volgende rekensom:
Ervaringspunten = (7 X 113) - (5 X 120) +5
Ervaringspunten = 791 - 600 + 5
Ervaringspunten = 196
Dus speler B wint het duel en krijgt na afloop 196 ervaringspunten. Door de duelmotivatie zal je ook zien dat de speler op het screenshot maar 195 ervaringspunten krijgt.
Winnaar van het duel
De speler die meer schade tijdens het duel veroorzaakt wint. Als beide spelers evenveel schade veroorzaken dan wint de uitgedaagde speler. Als een speler tijdens een duel flauwvalt omdat zijn levenspunten tot 0 zijn gezakt dan wint de andere speler, ook al heeft hij minder schade veroorzaakt.
NPC duels
Onder het menu duels zijn aan de linkerkant NPC (of Non Playing Character) duels te vinden. Je kan hun vaardigheidspunten zien door met je muispointer over het plaatje te gaan staan. Je ziet tevens ook welk wapen ze gebruiken. Zoals je hieronder kan zien.
Een NPC aanvallen kost ook 5 actiepunten, je krijgt hier ook ervaring en geld voor echter zijn dit maar kleine bedragen eens je een redelijk hoog duellevel hebt. Deze duels vinden gelijk plaats en duren dus geen 10 minuten zoals een speler vs speler duel. Je kan dus ook flauwvallen tijdens deze gevechten waardoor je dus ook al je actiepunten en contant geld verliest. Echter wordt je hierbij niet op 48 uur niet duelleren gezet zoals bij de reguliere duels wel het geval is. De tegenstanders worden wel niet gelijk vervangen door sterkere tegenstanders, je zal een tijdje moeten wachten tot deze NPC's terug 'wakker' zijn. Naar gelang het aantal NPC duels dat je reeds uitgevochten hebt stijgt ook de moeilijkheidsgraad.
Duels voor Opdrachten
Dit zijn ook NPC duels eigenlijk, echter met een andere "touch" erin. Tijdens opdrachten moet je al eens een NPC verslaan, echter zijn er een paar zaken die je in acht moet nemen.
- Ze stelen je geld niet als je verliest
- Je kan ze zoveel mogelijk achter elkaar duelleren
- Je kan flauwvallen tijdens zo'n duel en je verliest dan ook al je contant geld en wordt naar jouw hotel gebracht als je lid bent van een stad en heb je geen actiepunten.
- Als je geen lid bent van een stad wordt je niet naar een hotel gebracht en sta je nog steeds op dezelfde plaats op de kaart met 1 levenspunt en geen actiepunten.