Uit Wiki The-West NL
Versie door Svcinc (overleg | bijdragen) op 10 jun 2010 om 11:18 (Nieuwe pagina aangemaakt met '__TOC__ = Duels = left Het Wilde Westen is er beroemd en berucht voor geworden, de "shoot outs" of zoals het in The West de naam "Duels…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken


Duels

Duelinleiding.PNG

Het Wilde Westen is er beroemd en berucht voor geworden, de "shoot outs" of zoals het in The West de naam "Duels" heeft meegekregen. Zo zijn er een aantal zeer beroemde waaronder: "Gunfight at the O.K Corral" of "Jesse James Northfield Bank Robbery". Veelal "Outlaws" versus "Ordehandhavers". In The West is het systeem iets anders geregeld, hier handelt deze sectie dan ook over, de voorwaarden van een duel, de beloning, de voor en nadelen van een gevecht.


Duelsoorten

 • Speler versus Speler duel
 • NPC duels

Duelvoorwaarden

Voor elk duel moet men aan volgende voorwaarden voldoen:

 • De verdediger moet lid van een stad zijn
 • De uitdager moet lid van een stad zijn. Deze stad benodigd een doodgraver.
 • De aanvaller moet naar de stad van de verdediger reizen. De verdediger moet echter niet in de stad zijn.
 • De aanvaller benodigd op zijn minst 12 actiepunten
 • Beide spelers moeten uit het duel ervaringspunten kunnen krijgen. Dit wordt door het duel level bepaald.
 • De verdediger mag in het afgelopen uur niet al een duel achter de rug hebben van dezelfde aanvaller.
 • De verdediger mag de afgelopen 48 uur niet bewusteloos geweest zijn.
 • De aanvaller mag de afgelopen 48 uur niet bewusteloos geweest zijn.
 • De verdediger mag op dat moment niet in het hotel slapen.

Speler versus Speler duel

Elk duel heeft een vaste "kostprijs" met betrekking tot je actiepunten maar er speelt hier ook een andere factor nog reeds in mee en dat is de duelmotivatie. Deze werkt op dezelfde wijze als de arbeidsmotivatie. Hoe lager de motivatie hoe minder ervaringspunten dat je kan behalen bij en duel. Elk duel kost zoals eerder gezegd ook een vaste waarde aan actiepunten, voor een speler versus speler duel is dit 12 actiepunten. Daarbij komt dan ook nog eens een vermindering van 3% bij je duelmotivatie. Per dag komt er dan weer wel 10% motivatie bij.

Duelvaardigheden

Reeds onder arbeiden is dit aangehaald daarom gaan we dit dan ook nog eens herhalen, alles hangt namelijk goed samen in The West. Hieronder dan ook nog eens het lijstje.

Ook voor duels gelden een aantal vaardigheden. Hieronder staan alle duelvaardigheden en welke functie ze hebben.

Mikken.png
* Mikken: dit is een van de belangrijkste duelvaardigheden. Hiermee verhoog je de kans dat je je tegenstander in een duel raakt.
Uitwijken.png
* Uitwijken: hoe hoger deze vaardigheid, hoe hoger de kans dat je wordt gemist in een duel.
Slagkracht.png
* Slagkracht: als je een slagwapen hebt, verhoogt deze vaardigheid de schade van je wapen indien je je tegenstander raakt.
Schieten.png
* Schieten: als je een vuurwapen hebt, verhoogt deze vaardigheid de schade van je wapen indien je je tegenstander raakt.
Reflex.png
* Reflex: deze vaardigheid zorgt ervoor dat je tegenstander minder schade op je hit indien hij/zij een vuurwapen heeft. Heeft je tegenstander een slagwapen dan telt deze vaardigheid maar voor de helft mee.
Weerstand.png
* Weerstand: deze vaardigheid zorgt ervoor dat je tegenstander minder schade op je hit indien hij/zij een slagwapen heeft. Heeft je tegenstander een vuurwapen dan telt deze vaardigheid maar voor de helft mee.
Tactiek.png
* Tactiek: als iemand jou aanvalt en je tactiek hoger is dan het imago van de aanvaller, wordt het mikken van hem/haar verlaagd.
Imago.png
* Imago: als jij de aanvaller bent en je imago hoger is dan de tactiek van je tegenstander, wordt het mikken van hem/haar verlaagd.
Levenspunten.png
* Levenspunten: hiermee wordt het maximaal aantal levenspunten van je karakter verhoogd. Als deze op zijn val je flauw en verlies je het duel. Een aantal punten op deze vaardigheid zetten kan handig zijn, maar als je er te veel aan besteedt zullen je duel prestaties ook achteruit gaan.