Stadsgebouwen

Uit Wiki The-West NL
Naar navigatie springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.





Invoegen.png
Invisible.png Stadsgebouwen Invisible.png

Samen met andere spelers kan je in je stad gebouwen uitbouwen. Zoals bij normale werkzaamheden heb je ook bij het opbouwen van je stad arbeidspunten nodig. Zoals bij normale werkzaamheden bestaat voor het bouwen ook motivatie en een moeilijkheidsgraad. Met elk gebouwlevel stijgt de moeilijkheid met vijftien punten. De motivatie telt voor iedere speler afzonderlijk; een lage motivatie kan de vooruitgang van de uitbouw vertragen.

Elk gebouw heeft een bepaald aantal bouwpunten nodig tot het volgend level. Hoe hoger het gebouwlevel, des te meer bouwpunten nodig zijn. Het duurt erg lang om een stad op te bouwen. Voor elk uur dat je eraan werkt gaat de vooruitgang een klein stukje verder. Alleen samen kan je een grote stad opbouwen. Elke inwoner van de stad kan meehelpen bij de opbouw als hij genoeg arbeidspunten inbrengt.

Een volledig uitgebouwde stad kan je hieronder zien op het plaatje, dit gebruiken we dan ook om de verschillende gebouwlevels uit te leggen.

Stadsnummers.png
Inconnu.png Stadsgebouwen
(1) De Bank

Op de bank kan je geld storten. Je kan het geld dat op de bank staat dan niet verliezen bij duels. Je hoeft het geld van de bank niet altijd weer terug af te halen als je iets wilt kopen, het bedrag wordt automatisch van je rekening genomen - ook in vreemde steden. Maar voordat geld van je rekening wordt gehaald, betaal je altijd met je contant geld. Om geld te kunnen storten moet je in je eigen stad zijn. Op elke storting die je doet, wordt een bepaald percentage ingehouden. Dat percentage is afhankelijk van je karakterklasse. Je kan oneindig veel geld op je bank storten, echter met elk gebouwlevel daalt de kostprijs aan transactiekosten.

Je kan bovendien via de bank geld in de stadskassa storten. Dat is erg belangrijk, vermits dit geld gebruikt wordt bij de stadsuitbouw, maar ook voor het stichten en uitbouwen van Forten.

(2) De Kerk

In de kerk kan je bidden. Het nut hiervan in het spel is geheim; je zal hierover geen informatie in de hulppagina's of op het forum vinden. Ook de support zal het niet vertellen. Bidden duurt 15 minuten. Welk effect bidden heeft blijft een mysterie, maar in ieder geval is het niet zinvol teveel te bidden.

De kerk kan oneindig ver uitgebouwd worden. Om de 10 levels krijg je +1 bidden bij. Bij een kerk van bijvoorbeeld level 81 krijg je +8 bidden.

(3) Stadshuis

Hier wordt door de oprichters en gemeenteraadsleden bepaald welk gebouw uitgebouwd wordt en welke spelers in de stad worden uitgenodigd.

De bouwers van de stad kunnen hier de stad uitbouwen. Twee uur stadsuitbouw kost 240 dollar en kost 24 actiepunten. Eén uur kost dan weer 120 dollar en 12 actiepunten.

Met ieder gebouwlevel van het stadhuis wordt het eenvoudiger nieuwe gebouwen te bouwen. De moeilijkheidswaarde van het uitbouwen van gebouwen in de stad daalt per stadhuislevel met vijf punten.

(4) De Saloon

De saloon heeft twee functies. In de saloon van je eigen stad kan je opdrachten aannemen. In vreemde steden kan je via de saloon andere spelers tot duels uitdagen.

(5) Telegraafkantoor

Het telegraafkantoor is een andere manier om bij je telegrammen te komen. Natuurlijk kan je ook de knop aan de rechterkant gebruiken, maar dit is gewoon een andere manier.

(6) De Kleermaker

De kleermaker is een handelaar. Hier kan je hoeden, kleding, schoenen en broeken kopen. Om voorwerpen te kopen moet je ze ofwel in je inventaris slepen of op het voorwerp dat je wilt kopen klikken en dan het groene vinkje kiezen. Het geld wordt nu automatisch afgetrokken en je kan het voorwerp in je inventaris vinden.

Je moet in de stad van de handelaar zijn om voorwerpen te kunnen kopen. Om naar de stad te gaan klik je in het stadsoverzicht op de wegwijzer beneden in het overzicht.

Met elk gebouwlevel krijgt de kleermaker nieuwe, betere voorwerpen. Welke voorwerpen hij krijgt wordt toevallig uitgekozen. In iedere stad heeft de kleermaker dus andere soorten kleren in de aanbieding, en hij krijgt niet per se elke soort kleding bij ieder level erbij. Het maximale level van de kleermaker is level 10.

Spelers die geen lid zijn van de stad betalen 4x de normale kostprijs van een item.

Hier staan de hoeden, de kleren, schoenen en broeken die bij de kleermaker te koop zijn.

(7) De Geweermaker

De geweermaker verkoopt duelwapens - slag- en vuurwapens - en fortwapens. Om deze wapens te kopen moet je ze ofwel in je inventaris slepen of erop klikken. Dan krijg je een klein venster waarin je de koop moet bevestigen. Het voorwerp verschijnt daarna in je inventaris en het geld wordt afgetrokken.

Met elk level krijgt de geweermaker nieuwe wapens. Het maximale level is 15.

Spelers die geen lid zijn van de stad betalen 4 keer de normale kostprijs van een item.

Hier staan de fortwapens en de duelwapens die bij de geweermaker te koop zijn.

(8) De Handelaar

De handelaar verkoopt halsbanden, riemen en dieren. Om een voorwerp te kopen moet je op het voorwerp klikken en het in je rugzak slepen. Je zal de koop nu moeten bevestigen door op het groene vinkje te klikken. Het geld wordt afgetrokken en het voorwerp komt in je rugzak.

Je moet in de stad van de handelaar zijn om voorwerpen te kunnen kopen. Om naar de stad te gaan klik je in het stadsoverzicht op de wegwijzer beneden in het overzicht.

Met elk level krijgt de handelaar nieuwe voorwerpen. Deze zijn bijna altijd beter dan de vorige voorwerpen. Welke kettingen hij erbij krijgt wordt toevallig gekozen. In verschillende steden verkoopt de handelaar dus andere kettingen. De handelaar krijgt niet automatisch met ieder gebouwlevel ook nieuwe kettingen en rijdieren. Het maximale gebouwlevel is 10.

Spelers die geen lid zijn van de stad betalen 4 keer de normale kostprijs van een item.

Hier staan de halsdoeken, riemen en de rijdieren die bij de handelaar te koop zijn.

(9) De Doodgraver
De doodgraver is nodig om andere spelers te kunnen uitdagen tot een duel. Maar ook als er geen doodgraver is kunnen andere spelers jou uitdagen. Je kan de doodgraver niet boven level één uitbouwen.

Meer informatie over duels kan je op de betreffende pagina vinden.

(10) Hotel

In het hotel kan je slapen. Als je slaapt regenereer je sneller levenspunten en actiepunten. Je kan in die tijd ook niet tot een duel uitgedaagd worden. Als je vanwege een duel of een ongeluk bij een werkzaamheid flauwvalt dan word je in het hotel van je eigen stad weer wakker. Des te verder het hotel uitgebouwd is des te meer kamers ter beschikking staan. Het overnachten in betere kamers kost wel meer geld maar de regeneratie is dan ook beter. Het maximale level van het hotel is level vijf.

Als lid van de stad kan je gratis slapen in het hotel. Als buitenstaander betaal je een vaste kostprijs voor een kamer.

(11) De Sheriff
Bij de sheriff kan je zien wie er allemaal een premie op hun hoofd hebben. Wanneer je je muis op een gezochte persoon houdt, krijg je een pop-up te zien. Je zal hier zien wat voor een premie het is. Een 'levend premie' (overwinnen is genoeg) of een 'dood premie' (Flauwvallen is een vereiste). Indien je een duel van deze persoon wint, krijg je die premie uitbetaald. De premies zijn op 3 manieren sorteerbaar: De afstand tot die persoon, de hoogte van de premie en het duellevel van de gezochte persoon. Sorteren doe je door op de knopjes bovenaan te klikken.

Verder kan je ook nog zelf een premie op iemand zetten, dit doe je door aan de rechterkant op Uitschrijven te klikken. Als je rechts op Statistiek klikt, zie je de statistieken van jezelf, je stad en de wereld. Met het verder uitbouwen van de sheriff stijgt de afstand waarover je gezochte personen kan zien. Het maximale level is 5.

(12) De Markt
In de markt kan je spullen kopen en verkopen. Bovenaan zie je 5 knopjes: Meest bekeken, Kopen, Verkopen, Actuele bod en Kijken.
  • Bij Meest bekeken zie je alle aanbiedingen die zeer binnenkort aflopen. Je kan hier ook nog sorteren op bruikbaar en/of verteerbaar. Ook kan je nog kiezen welke aanbiedingen (stad, alliantie of wereld) en welk level de verkoper moet zijn.
  • Bij Kopen kan je zien welke voorwerpen er te koop worden aangeboden. Je ziet een onderverdeling van alle kledingstukken + producten + rijdieren. Als je op een bepaald voorwerp klikt, kan je zien wanneer de veiling afloopt, hoeveel de nu-kopenprijs en/of minimum bod is en of er al biedingen op zijn geplaatst.
  • Bij Verkopen kan je zelf voorwerpen op de markt plaatsen. Dit kan je doen door op een voorwerp uit je inventaris te klikken als je dit hebt openstaan. Je kan daarna verschillende dingen aangeven. Zo kan je een aankondiging geven bij de veiliging, een minimumbod en/of nu-kopen prijs ingeven. Je kan er ook aangeven hoeveel voorwerpen je er van wilt verkopen of hoe vaak je veiling wilt herhalen. Je kan er de duur van de veiling aanpassen. Ook kan je er zeggen voor wie de veiling beschikbaar is: stad, alliantie of wereld. Als laatste kan je ook zien of er soortgelijke aanbiedingen zijn.
  • Bij Actuele bod zie je alle biedingen die jij hebt gedaan. Als je een voorwerp hebt gekocht, ga je dat hier kunnen terugvinden. Ook als je op een voorwerp hebt geboden en de veiling is nog niet afgelopen, kan je dat hier terugvinden.
  • Bij Kijken zie je alle veilingen die je in de gaten houdt. Als je een voorwerp in de gaten wilt houden, kan je bij de koopbiedingen op het oog achter de aanbieding klikken.

Die extra kosten worden lager naarmate het level van de markt hoger is. Het maximale level van de markt is 10.



Scheidingsbalk.png



Invoegen.png
Invisible.png Woonhuizen Invisible.png

Je stad heeft woonhuizen nodig om meer burgers te kunnen vestigen. Je kan de woonhuizen niet in het stadsoverzicht aanklikken. Met elk verder level van de woonhuizen kunnen vijf nieuwe spelers bij de stad. Het maximaal level voor de woonhuizen is tien. Met de woonhuizen volledig uitgebouwd kan een stad dus 50 mensen huisvesten.



Scheidingsbalk.png



Invoegen.png
Invisible.png Wegwijzer Invisible.png

Tussen het hotel en de bank zie je een wegwijzer. Via deze wegwijzer kan je makkelijk naar je stad reizen. Bij de verschillende winkels (kleermaker, geweermaker en handelaar) aangevuld met de bank en het hotel krijg je in het scherm ook een wegwijzer.




Scheidingsbalk.png



Invoegen.png
Invisible.png Stadsbeheerders Invisible.png

Zodra je een stad opricht zoals eerder uitgelegd ben je als eerste dan ook de oprichter. Een stad wordt bewoond door drie soorten stadsleden. Hieronder dan ook een kleine voorstelling van hun functies.

Symbool Betekenis
Oprichter.PNG
De oprichter heeft volledige controle over de stad. Hij of zij kan via het stadhuis de naam aanpassen, een plaatje uploaden, het forum beheren en anderen tot gemeenteraad of oprichter benoemen. De oprichter kan ook een alliantie oprichten of uitnodigingen van andere allianties aanvaarden. De oprichter kan ook forten aanvallen.

Let op Wie je aanstelt als oprichter

Gemeenteraad.PNG
De rechterhand van de oprichter. Een gemeenteraadslid kan leden uitnodigen, een alliantie uitnodigen, uitnodigingen van allianties aanvaarden. Ook kan deze forten aanvallen. Hij kan het forum gedeeltelijk beheren, hij kan onderwerpen sluiten, hernoemen, verplaatsen en verwijderen, maar kan zelf geen aparte categorieën aanmaken. Ook kan hij de stad en alliantie niet hernoemen.
Burger.PNG
De laagste in rang in een stad, kan eigenlijk vrij weinig dan op het forum posten.