Inventaris

Uit Wiki The-West NL
Versie door Leones (overleg | bijdragen) op 25 mrt 2015 om 13:59 (→‎Voorwerpen Upgraden)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen


Inventaris

Voor de inventaris is in The West een centrale rol weggelegd. Dankzij de nodige kledij krijg je bonussen op vaardigheidspunten en attribuutpunten waardoor je sneller bepaalde arbeiden zal kunnen voltooien of extra punten op duelvaardigheden hebt. Tevens kan je in je inventaris zien welke voorwerpen je momenteel aanhebt en welke je in je rugzak draagt.

Uitrusting

Uitrusting1.35.png

Aan de linkerkant zie je de voorwerpen waarmee je bent uitgerust. Het is mogelijk een hoed, kleding, een broek, een riem, een halsband en schoenen te dragen. Daarbij kan je in je rechterhand nog een duelwapen dragen en in de linkerhand een fortwapen. Tenslotte kan je een rijdier kiezen en één product dat je zichtbaar draagt (sommige zijn nodig om een kledingsetje volledig te maken.).

Vanaf je inventaris kan je bij je uitrusting ook de twee knoppen voor de uitrustingsmanager en de rondreizende handelaar vinden. Meer uitleg over die knoppen krijg je in de laatste twee kopjes van deze pagina.
Rugzak

Rugzak1.35.png

Rechts in je inventaris zie je je rugzak. Daarin vind je alle voorwerpen die je niet hebt uitgerust/aan hebt. De effecten van deze voorwerpen gelden uiteraard niet voor je karakter. Om van deze effecten te profiteren moet je ze aandoen. Je rugzak is onbeperkt, het is dus mogelijk oneindig veel voorwerpen te dragen. Bovenaan vind je een onderverdeling van de kledingstukken. Als je op het hoedje zou klikken, zal je enkel je hoofddeksels zien. Hetzelfde geldt voor de andere kledingstukken. Je kunt ook zoeken door de naam van een kledingstuk of product in te voeren bij zoek door te klikken op het vergrootglas.

Kleren

Hier een overzicht van alle soorten kleren met uitleg en een voorbeeld.

Hoofddeksels

Hoed1.35.png

Hoofddeksels zijn hoeden, doeken of mutsen. Je kan deze bij de kleermaker kopen. Hoofddeksels kunnen bepaalde attributen en vaardigheden verbeteren.


Halsdoeken

Halsdoek1.35.png

Halssieraden zijn bandjes, stropdassen of andere sieraden. Je kan ze bij de handelaar kopen. Halssieraden kunnen attributen en vaardigheden verbeteren.

Kledij

Kleding1.35.png
Kleren zijn shirts, jassen of mantels. Deze kan je bij de kleermaker kopen. Kleren kunnen attributen en vaardigheden verbeteren.

Schoenen

Schoenen1.35.png
Schoenen kan je bij de kleermaker kopen. Schoenen kunnen attributen en vaardigheden verbeteren. De meeste soorten schoenen verbeteren de stamina.

Broeken

Broek1.35.png

Broeken kan je bij de kleermaker kopen. Broeken kunnen vaardigheden en attributen veel verbeteren. Hierdoor ook hun hoge prijs.

Riemen

Riem1.35.png
Riemen zijn kledingstukken die je bij de handelaar kan kopen. Riemen verhogen vaardigheden en attributen. Ze verbeteren vooral attributen.

Duelwapens (rechterhand)

Duelwapen1.35.png
Duelwapens zijn slagwapens of vuurwapens. Deze kunnen ook je attributen en vaardigheden verbeteren. Daarbij hebben de duelwapens een schadewaarde, deze waarde zal bij een treffer van de levenspunten van je tegenstander afgetrokken worden. Duelwapens kan je bij de geweermaker kopen, sommige speciale wapens kun je echter alleen maar vinden of door een opdracht verkrijgen. Je kan bij fortgevechten niet gebruik maken van duelwapens.


Voor de edele wapens is er een aparte sectie gemaakt met daarin verhaaltjes van hun afkomst.

Fortwapens (linkerhand)

Fortwapen1.35.png
Fortwapens zijn pistolen, geweren maar ook andere projectielwapens. Daarbij hebben deze vuurwapens een schadewaarde, deze waarde zal bij een treffer van de levenspunten van je tegenstander afgetrokken worden. Fortwapens kan je bij de geweermaker kopen uitgezonderd van het gouden geweer, de beer en bowies voorlader. Geweren zijn de wapens voor fortgevechten; je kan deze niet bij gewone duels gebruiken.

Rijdieren

Rijdier1.35.png
Je kan sneller op de kaart reizen als je een rijdier zoals een ezel of een paard hebt. Rijdieren kan je kopen bij de handelaar.

Producten

Product1.35.png
Producten zijn voorwerpen die je enkel bij werkzaamheden kan vinden of via het handwerk kan maken. Je kan ze dus niet bij een handelaar kopen. Ze hebben niet allemaal een bonus, maar zijn erg belangrijk bij het afsluiten van opdrachten.

Je kan producten ook bij je dragen. In combinatie met andere kledingstukken zijn er voorwerpen die extra vaardigheids- of attribuutpunten geven. Sommige voorwerpen geven ook een extra bonus aan je wapen, verkorten de looptijd enz.

Kledingsets

Bepaalde combinaties van kledij in The West geven extra bonussen. Elke set heeft zo z'n eigen naam, maar ook z'n typische kenmerken.

Hier kan je dan ook meer informatie vinden over de kledingsets

Uitrusting

Uitrustingmanager1.35.png

Naast het knopje van de winkel vind je de uitrustingsmanager. Via deze uitrustingsmanager kan je zelf een uitrusting opslaan. Je wilt bijvoorbeeld de beste kleren aandoen voor de arbeid Treinen overvallen. Je slaat die beste kleren op en je kan in 1 handige klik deze uitrusting aandoen. Je kan maximaal 2 sets opslaan. Indien je premium automatisering hebt, kan je er 20 opslaan. Je kan ook iedere uitrusting een naam geven zodat je niet hoeft te gissen welke uitrusting nu voor welke arbeid of iets dergelijks bestemd was.

Voorwerpen Upgraden

Door op Upgrade voorwerpen te klikken in jouw inventaris kan je voorwerpen verbeteren. Voor meer informatie, zie Voorwerpen upgraden