Handwerk

Uit Wiki The-West NL
Naar navigatie springen

Handwerk

Beroep.png

Iedere speler kan zodra hij level 20 is geworden één van de vier beroepen kiezen. Hij/zij heeft de keuze tussen veldkok, kwakzalver, smid of zadelmeester. Elk beroep heeft verschillende recepten die worden gebruikt bij het maken van producten. De producten hebben verschillende functies: sommige kunnen gebruikt worden en geven je een bonus zoals meer levenspunten of een hogere snelheid, anderen worden gebruikt voor nieuwe recepten. Tenslotte kunnen de producten ook nodig zijn voor andere beroepen.

Beroepen

Er zijn vier beroepen beschikbaar: veldkok, kwakzalver, smid en zadelmeester. Elk beroep stelt je in staat om unieke voorwerpen te maken die je kunt gebruiken.

Veldkok

De veldkok verhoogt de vaardigheden van jouw karakter voor een korte periode. Zo geeft het product bonen met spek een bonus van +5 op slagkracht en uitwijken voor een bepaalde tijdsduur.

Kwakzalver

De kwakzalver is in staat om voorwerpen te maken die onmiddellijk effect hebben en actiepunten teruggeven of arbeids- of duelmotivatie aanvullen.

Smid

De smid kan jouw uitrusting en wapens verbeteren voor een korte periode. Met bijvoorbeeld een bajonet kun je 25 tot 75 extra schade toebrengen in het eerstvolgende fortgevecht waaraan je meedoet.

Zadelmeester

De zadelmeester is de beste vriend van elke reiziger. Met een goede uitrusting en beheersing van dieren kan deze de reistijd verkorten of de snelheid van de rijdieren verhogen.

Handwerkvaardigheidspunten

Handwerkvaardigheidspunten zijn verschillend van de attribuut- en vaardigheidspunten die je kunt gebruiken voor werkzaamheden. Je begint met 1 handwerkvaardigheidspunt, door te handwerken maak je kans op een handwerkvaardigheidspunt.

Bonussen

De bonussen van de producten stapelen niet op. Wanneer je twee keer een bajonet gebruikt zul je geen 50 tot 150 extra schade toebrengen, maar nog steeds 25 tot 75. Bij tijdsgebonden effecten zal de tijdsduur weer naar de maximale waarde teruggaan.

Recepten

Recepten zijn verdeeld in drie kleurencategorieën verdeeld naar moeilijkheidsgraad:

  • Grijs - zeer makkelijk, je zult nooit een handwerkvaardigheidspunt krijgen.
  • Groen - makkelijk, je hebt een kleine kans dat je een handwerkvaardigheidspunt krijgt.
  • Oranje - moeilijk, je hebt een grote kans dat je een handwerkvaardigheidspunt krijgt.

Ook heeft elk recept een minimumvereiste aan handwerkvaardigheidspunten dat nodig is om een voorwerp te produceren, variërend van 1 tot 650. Hoe vaardiger je wordt in het maken van een product, des te minder zal je leren van het maken van een product. Een voorwerp dat je vanaf het begin kan maken zul je waarschijnlijk bij 100 vaardigheidspunten geen extra handwerkvaardigheidspunten meer geven.

Bij elk beroep krijg je standaard vier recepten. Je kunt meer recepten verkrijgen door ze te vinden bij werkzaamheden, te kopen bij de rondtrekkende handelaar of door ze van andere spelers te kopen op de markt. Eens je zo'n recept hebt en je over het benodigde aantal handwerkvaardigheidspunten beschikt, kan je het recept leren. Dit doe je door een recept "aan te doen". Je hoeft maar maximaal 1x het recept te leren.

Op een recept staan de voorwerpen die je nodig hebt om een product te maken. Een overzicht hiervan staat op Recepten.

Kritische voorwerpen maken

Kritische voorwerpen maken kan enkel voorkomen indien de moeilijkheidsgraad groen of grijs. Indien je een kritisch voorwerp maakt, krijg je 2x het voorwerp dat je maakte.