Avonturen

Uit Wiki The-West NL
Naar navigatie springen

Welkom bij onze nieuwste en grootste toevoeging aan het spel, avonturen! Een avontuur is een live, turn-based multiplayer spel dat gespeeld wordt op een isometrische kaart. In tegenstelling tot fortgevechten zijn er meerdere spelvarianten en het is afwisselender dan eenmaal per ronde kunnen lopen en schieten. Groentjes en veteranen zullen het nieuwe "3D" perspectief kunnen waarderen, in plaats van een perspectief van bovenaf. Deze uitleg zal je helpen de basis van avonturen te begrijpen voordat je begint met de eerste strijd.

Voordat je aan de eerste strijd begint volgt hier een korte samenvatting: avonturen zijn verdeeld in een aantal rondes. Elke ronde heeft elke speler de kans om acties te gebruiken om te bewegen, genezen, schieten of tegenstanders te blokkeren. Acties zullen een of beide stamina punten kosten, waardoor het aantal acties per ronde wordt beperkt. Afhankelijk van de speelmodus vechten spelers om een overwinningsvoorwaarde te volbrengen binnen een rondelimiet.

Starten van een Avontuur

Er zijn twee manieren om een avontuur te starten, via de koppelingsfunctie of door toe te treden tot een zelf aangemaakt spel (deze functie is momenteel uitgeschakeld). Om de koppelingsfunctie te gebruiken klik je op "Join Queue", wanneer er genoeg geschikte tegenstanders zijn gevonden zal je automatisch in een lobby worden geplaatst en je zal daarbij een browsernotificatie te zien krijgen.

Bij het groeperen van spelers in lobbies wordt er gebruik gemaakt van een matchmaking ranking ("MMR"). Als er genoeg spelers in de wachtrij voor een spel zitten zullen spelers met ongelijke MMRs niet in dezelfde lobby worden geplaatst. Momenteel is de MMR gelijk aan het level van de speler, dit kan in de toekomst worden uitgebreid om ook persoonlijke statistieken in acht te nemen. Het winnen of verliezen van gevechten zal momenteel de MMR niet beïnvloeden.

De Lobby

Het lobby scherm toont beide teams en stelt je in staat om je voor te bereiden op de strijd. Als je geen fortwapen aan hebt zie je een 'geen wapen' indicator staan naast jouw gebruikersnaam. Tussen jouw gebruikersnaam en de indicator die aangeeft dat je gereed bent zie je 3 lege vierkanten onder de kolom "Acties". Door op een van deze vierkanten te klikken zal je een actie kunnen kiezen, als je jouw muis boven een actie houdt zal je daar verdere informatie over zien. Als je klaar bent om te beginnen klik je op de "Ik ben gereed" knop, als genoeg spelers gereed zijn zal er afgeteld worden tot de start van het gevecht.

Let op: Als een speler de lobby verlaat zal deze gesloten worden en zullen alle spelers naar het startscherm worden teruggestuurd, denk aan de andere spelers en verlaat de lobby niet zomaar.

De Kaart

Adventures Field.png

Net als fort gevechten wordt de kaart opgedeeld in kleine vierkantjes, velden genoemd, waar slechts 1 speler tegelijk in kan staan. Er zijn een aantal gearceerde gebieden in de kaart met verschillende betekenissen:

  • Leegstaande gebieden zijn niet gearceerd; je kunt door die vakken lopen en schieten, zolang er geen obstakel of gebouw tussen staat.
  • Geldige spawn locaties voor uw team zijn gearceerd in het groen.
  • Geldige spawn locaties voor je tegenstanders zijn grijs.
De bank, een neutraal en nog niet overgenomen gebied

In spelvormen waar grondgebied of doelstellingen kunnen worden overgenomen zijn er drie extra soorten gebieden:

  • Neutrale gebieden zijn wit gearceerd.
  • Veroverde gebieden in het bezit van de Dalton Gang zijn gearceerd in het rood.
  • Veroverde gebieden in het bezit van de Cook Gang zijn gearceerd in het blauw.

De Basis

Zoals eerder vermeld bestaan avonturen uit een aantal rondes. Elke ronde duurt iets minder dan dertig seconden, waardoor spelers de tijd hebben om zoveel mogelijk vaardigheden te gebruiken als hun stamina punten toestaan. Wanneer de ronde timer nul bereikt zullen de acties van de ronde worden uitgevoerd en dan begint de volgende ronde.

Stamina & gebeurtenis volgorde

De vaardigheden balk nadat de loop vaardigheid is gebruikt, met nog 1 stamina punt over.

Elke speler heeft twee stamina punten die elke ronde gebruikt kunnen worden. Zij worden opnieuw aangevuld aan het begin van elke ronde. Vaardigheden kunnen een of beide beschikbare stamina punten verbruiken.

De tijdlijn van de ronde, voordat de vaardigheden van de vijand worden onthuld.

Acties, bewegen & schieten

Aan de onderkant van dit scherm zal je 2-5 vaardigheden zien, afhankelijk van wat je gekozen hebt.Dit zal altijd lopen, aanvallen en 3 door jou gekozen vaardigheden bevatten. Let op waar je naartoe schiet, je kan spelers van jouw team raken!

Ability Walk.jpg Lopen, klik op dit pictogram en vervolgens op een veld op de kaart binnen het gearceerde gebied om je heen. [Stamina: 1]
Ability Shoot.jpg Aanvallen, klik op dit pictogram en vervolgens op een vijand op de kaart. U zult schieten in hun richting de volgende ronde! [Stamina: 1]
Optionele acties
Ability Heal.jpg Genezen: geneest je doelwit met 5% van hun maximale gezondheid. [Stamina: 1; Cooldown: 3; Gebied: 5]
Ability Areaheal.jpg Gebied genezen: geneest personen in de buurt met 10% van hun verdwenen gezondheid. [Stamina: 2; Cooldown: 5; Gebied: 5]
Ability Quickshot.jpg Snel Schot: vuur twee verschillende schoten met 75% schade. [Stamina: 1; Cooldown: 3]
Ability Inspire.jpg Inspire: verhoog de schade van alle nabijgelegen bevriende eenheden met 5%. [Stamina: 1; Cooldown: 3; Gebied: 5]
Ability Barrel.jpg Barrel Roll: plaats 5 vaten in een richting naar keuze. Dit blokkeert schoten en bewegingen. [Stamina: 1; Cooldown 3; Duur1]
Ability Eagle.jpg Eagle Eye: uw volgende schot zal een 50% grotere nauwkeurigheid en 20% meer kans op een kritiek schot hebben. [Stamina: 1; Cooldown: 3; Duur: 1]
Ability Snake.jpg Snake Shot: vuurt een normaal schot en bloedt 10% van de gezondheid van uw doel voor de komende drie rondes. [Stamina: 1; Cooldown: 3; Duur: 3]
Ability Snare.jpg Snare: Er is een 50% kans dat uw doelwit stil staat, zodat ze niet kunnen bewegen voor de rest van de ronde. [Stamina: 1; Cooldown: 5; Duur: 1; Range: 3]
Kritieke schoten

Er is een kleine kans op een kritieke schoten, hierdoor zal je 25% meer schade toebrengen dan normaal. Een kritiek schot tijdens een ronde animatie wordt geel gekleurd, in tegenstelling tot een normaal schot in rood.

Vaardigheden en bonussen

Er zijn vier primaire factoren die uw avontuur statistieken beïnvloeden: je personage level, je fortgevecht wapen, jouw andere uitgeruste kleren en eventuele actieve buffs. In tegenstelling tot fort gevechten zullen twee spelers met hetzelfde niveau, kleding en buffs dezelfde effectiviteit hebben, zelfs al hebben ze verschillende levenspunten en vaardigheden.

Karakterlevel

Je karakter level bepaalt je basis levenspunten. Deze levenspunten zorgt er niet voor dat je op een ander gebied minder presteert.

Fortwapen

Alleen de schade, attributen en multiplayer bonussen van fort wapens verbeteren je avontuur statistieken, niet de vaardigheden of andere bonussen.

Schade

Je wapen schade bepaalt je basis wapen schade.

Kracht

Kracht biedt de primaire bonus aan jouw levenspunten. Dit benadeelt jouw kansen om schoten te raken en te ontwijken.

Beweeglijkheid

Beweeglijkheid biedt de primaire bonus om uw kans om te ontwijken.

Handigheid

Handigheid biedt de primaire bonus aan de schade die je toebrengt.

Charisma

Charisma biedt de primaire bonus om uw kans op een kritiek schot te verhogen.

Voorwerpen en buffs

Alleen de multiplayer aanval en verdediging bonussen van andere kleding en buffs verbeteren uw statistieken tijdens avonturen, geen attributen of andere bonussen die ze mogelijk kunnen geven.

Multiplayer Aanval

Multiplayer aanval, bijvoorbeeld van het gouden geweer, geeft een secundaire bonus aan jouw kans om de tegenstander te raken en de schade die je toebrengt.

Multiplayer Verdediging

Multiplayer verdediging, bijvoorbeeld van het gouden geweer, geeft een secundaire bonus aan jouw levenspunten, dit vermindert de kans om schoten te raken en te ontwijken, de kans om te ontwijken wordt echter ook een klein beetje verhoogd om dit effect te verminderen.

Afstand

Hoe verder je van jouw tegenstander bent, hoe lager de kans dat je succesvol raakt en hoe minder schade je zal toebrengen.

Beloningssysteem

Terwijl jouw team vooruitgang maakt naar de overwinning zal je beloningsstages bereiken. Beloningsstages markeren de voortgang naar de overwinningsvoorwaarde, bijvoorbeeld het bereiken van 7, 14, 21, 28 of 35 van de 35 punten in de overheersing spelvorm. Zoals de naam aangeeft zal een hogere stage zorgen voor een hogere beloning die aan de deelnemers wordt gegeven. Je zal de beloning ontvangen ongeacht of jouw team wint of verliest, zelfs als de overwinningsvoorwaarde niet wordt bereikt of het spel stopt door inactiviteit.

Veteranenpunten

Veteraan punten zijn een nieuwe game valuta die speciaal gemaakt is voor avonturen. Nadat een avontuur eindigt krijg je een aantal veteraan punten afhankelijk van hoeveel punten je gescoord hebt. (Als je het avontuur vroegtijdig stopt zal je geen beloning ontvangen). Het aantal punten dat je maximaal kan verdienen is 250 bij het behalen van de overwinning (35 punten bij de verovering spelvorm). Veteraan punten kan worden besteed in de Union Pacific Shop. Alle items die gekocht kan worden met veteraan zijn gegroepeerd in het tabblad veteraan, aangeduid door een veteraan punten icoon. Momenteel worden jouw veteraan punten alleen weergegeven in de Union Pacific Shop.

Buit kisten

Een buit kist is een nieuw voorwerp speciaal gemaakt voor avonturen. Het bevat verschillende buffs en ook een nieuwe voorwerpen set. Een buit kist is een beloning voor het bereiken van de laatste fase van de avonturen en ze kunnen ook gekocht worden in de SHOP met veteraan punten. Je hebt een 20% kans om een kist te krijgen wanneer je een avontuur wint.

Spelvormen

Avonturen biedt een verscheidenheid aan spelvormen, maar op dit moment is slechts één ingeschakeld, overheersing.

Overheersing

In overheersing moeten spelers drie strategische punten overnemen: de bank, de saloon en de olie pomp, om ze zo lang mogelijk te behouden. Aan het eind van elke ronde zal elk veroverd gebouw door jouw team een punt opleveren. Het team dat als eerste 35 punten verzamelt is de winnaar. Je kunt de scores en overname status van de gebouwen bovenin het scherm zien.

Gebouwen overnemen
Controle levels: -3, +2, +1

Alle gebouwen starten in een neutrale staat. Een gebouw veroveren kan je doen door in het gearceerde veld te staan. Hoe meer van je team in het gebied staan, hoe sneller het gebouw wordt veroverd. Zodra jouw team een gebouw heeft veroverd hoef je niet in de buurt te blijven. Je zal alleen de controle van een gebouw te verliezen als je vijand het gebouw op dezelfde manier overneemt.

Opnieuw levend worden

In tegenstelling tot andere spelvormen zal je 3 rondes later weer levend worden als je sterft in overheersing. Echter, tijdens deze cooldown tijd zal jouw team in het nadeel zijn met een speler minder.

Overwinningsvoorwaarde

Het team dat 35 punten als eerste bereikt is de winnaar. Als beide teams dit op hetzelfde moment bereiken of geen van beide teams dit aantal binnen 35 rondes heeft bereikt zal de overwinning volgens deze volgorde worden bepaald:

  • Het team met het hoogste aantal punten wint overheersing.
  • Het team die de meeste tegenstanders heeft laten flauwvallen wint.
  • Het team dat de meeste schade heeft toegebracht, wint.
Beschikbare kaarten
  • De aanval op grafsteen