Uit Wiki The-West NL
Ga naar: navigatie, zoeken


Rang Toekennen

Fortgevechtjoinen.PNG Als je lid bent van een stad kan je via de knop (zoals te zien links) in het fortgevecht stappen, echter als er teveel mensen zijn is het zeker handig om de mensen via het rangensysteem te filteren zodat niet enkel de eerste spelers deelnemen.

Via deze manier kan je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld je eigen stadsleden voorrang hebben op anderen in het fortgevecht. Of je kan er ook voor zorgen dat de lagere levels niet deelnemen om op deze manier een sterk team te hebben in het fortgevecht.

Verschillende Rangen

Fortrangen.PNG

Zoals je kan zien op bovenstaand plaatje zo ziet het rangenscherm eruit, enkel de oprichter(s) en gemeenteraadsleden van de stad die de aanval heeft ingezet of de oprichters/gemeenteraadsleden van de steden die lid zijn van het fort dat aangevallen wordt kunnen de spelers beoordelen. Op hun schouders rust dan ook een zware taak om de juiste keuzes te maken.

Let er wel op, dit rangensysteem is pas van toepassing als het fortgevecht werkelijk vol zit. Als je dus maar met 15 mensen aanvalt haalt dit systeem niks uit vermits iedereen dan ook gewoon deelneemt aan het gevecht.

Mensen van een gelijke of hogere rang hun rang kan je niet aanpassen.

Via het plaatje gaan we zoals op het plaatje van boven naar onder de verschillende rangen proberen uit te leggen.

Verrader

De laagste rang in een fortgevecht. Deze mensen zullen enkel deelnemen aan een fortgevecht als er te weinig mensen zijn. Best enkel te gebruiken bij mensen die je absoluut niet wenst in je fortgevecht. Verraders kunnen niets in de chat zeggen en kunnen hem ook niet lezen.

Reservist

Zoals elk leger hebben de fortlegers ook reservisten. Eén van de laagste rangen binnen het leger, daarom ook vaak gerefereerd als "kanonnenvlees". De laagste rang die je nog positief kan noemen. Reservisten kunnen niets zeggen in de chat tenzij dit is aangegeven door de generaal(s).

Rekruut

Deze soldaten werden ingelijfd bij een te kort aan soldaten, vaak gewoon burgerjongens zonen van boeren, plantagewerkers, etc. Slechts weinig training in de oorlogsvoering gehad veelal snel gesneuveld. Rekruten kunnen niets zeggen in de chat tenzij dit is aangegeven door de generaal(s).

Soldaat

De standaard rang in het fortgevecht leger. Kregen een korte basisopleiding waarbij het vooral van belang was om snel te schieten en de bevelen van de officieren op te volgen. Soldaten kunnen niets zeggen in de chat tenzij dit is aangegeven door de generaal(s).

Kapitein

De rang vlak onder de generaal in een fortgevecht. Eén van de rangen in het leger die als zeer positief werden beschouwd. De hoogste rang die je als niet adel zijnde kon behalen in het beroepsleger. Al zijn hier zeker uitzonderingen op te vinden.

Generaal

De hoogste rang in een fortgevecht, een bevelhebber, befaamde namen hierin zijn bijvoorbeeld bij de Amerikaanse Burgeroorlog: Ulysses S. Grant (Unie leger) of Robert E. Lee (Confederatie leger). Een generaal kan beslissen wie er mag praten in de chat.