Uit Wiki The-West NL
Ga naar: navigatie, zoeken

Invoegen.png
Invisible.png Stadsforum Invisible.png


Scheidingsbalk.png


Invoegen.png
Invisible.png Stadsforum gebruiken Invisible.png
Gebruikforum.png
Het stadsforum laat zich gebruiken zoals elk ander forum, door middel van berichten kan je communiceren met andere stadsleden. Zo ook je bijvoorbeeld berichtjes van duels of arbeiden die je op die wereld hebt uitgevoerd laten zien aan je mede spelers.

Als je het plaatje aan de rechterkant bekijkt, zal je zien dat naast verwijderen twee knoppen zijn, via het slotje kan je instellen wie dit bericht allemaal kan lezen. Standaard staat dit ingesteld op privé, maar je kan het veranderen naar: Stad, Fort en Openbaar. Naast het slotje staat een icoontje waar je het arbeidsrapport kan selecteren.


Scheidingsbalk.png


Invoegen.png
Invisible.png Poll toevoegen Invisible.png
Forumpoll.PNG
Je kan ook een poll starten op het stadsforum, dit doe je door het vakje "Rondvraag" aan te vinken. Daarna schuift het scherm naar onderen open zoals je kan zien op het plaatje aan de linkerkant, hier kan je dan de poll invullen zodat deze op het forum verschijnt.


Scheidingsbalk.png


Invoegen.png
Invisible.png Stadsforum beheren Invisible.png
Stadsforummod.PNG

Het beheer van het stadsforum ligt in handen van de oprichters en de gemeenteraadsleden. Deze mensen kunnen onderwerpen in de onderdelen sluiten, andere namen geven en verplaatsen naar andere onderdelen.

Modknoppen.PNG
Hiervoor hebben ze de knoppen die hier aan de rechterkant staan. Van links naar rechts hebben ze volgende functie:
  • Bewerken: de naam van het topic aanpassen of een rondvraag toevoegen
  • Verplaatsen: het topic naar een ander onderdeel verplaatsen
  • Sluiten: het topic sluiten zodat niemand er nog in kan reageren
  • Verwijderen: het gehele topic verwijderen
Indumodknoppen.PNG

Individuele berichten bewerken kan ook via de functies die boven elk bericht staan. Daar kan je berichten aanpassen en verwijderen.

De citeren knop is wel voor elk lid aanwezig vermits iedereen een bericht kan quoten.


Scheidingsbalk.png


Invoegen.png
Invisible.png Gedeelde fora Invisible.png
Forumbeheer2.jpg

Je kan ook fora's delen met andere steden, dit versterkt dan ook de communicatie voor de leden van forten bijvoorbeeld. Enkel de oprichters kunnen andere steden een uitnodiging sturen om toe te treden tot hun stadsforum. Dit gebeurt via bovenstaand scherm. Je geeft aan welk forum je wilt delen met welke stad, de oprichters van de uitgenodigde stad krijgen hier bericht van en kunnen deze uitnodiging dan accepteren of weigeren.


Scheidingsbalk.png


Invoegen.png
Invisible.png Stadsforum instellen Invisible.png
Forumbeheer.jpg
Enkel de oprichters van de stad kunnen het forum indelen. Om dit te doen open je eerst het stadsforum daar kan je onderaan rechts "Forum beheren" klikken. Hier kan je dan de grote lijnen van het forum uitzetten. Zoals te zien is op het plaatje hieronder.

Hier kan je ook aangeven welk symbool bij welk onderdeel komt te staan en of dit een verborgen deel is. Verborgen delen zijn enkel voor oprichters en gemeenteraadsleden zichtbaar.